Vanaf november 2004, ben ik, als hobby, weergegevens gaan verzamelen, eerst met een LaCross WS 3600 weerstation, waarvan ik de gegevens in Excel heb omgezet in grafieken. Na een aantal problemen met dit weerstation ben ik sinds juni 2010 in het bezit van een Oregon weerstation, type WMR 200 met UV – sensor en twee extra sensors. Via draadloze verbinding worden de gegevens van de sensoren naar dit station gestuurd.
De buitenthermometer/ hygrometer is in een zgn. "radiation shield" gemonteerd, dit is een natuurlijk geventileerde sensorhut, die voorkomt dat de luchttemperatuur door straling van buitenaf, of direct zonlicht beïnvloed wordt Het geheel is in de achtertuin geplaatst op 1,5 meter boven de grond.
De windsnelheids –en richtingsmeter met solar sensor, die zonlicht omzet in elektrische energie, met batterijen als back-up, is tegen de zijgevel gemonteerd, en steekt ca. 0, 5 meter. boven de nok van het dak uit. Verder heb ik een sensor ca. 10 cm. boven de grond geplaatst, om de temperatuur op klomphoogte te meten. Deze sensor is nog niet in een radiation shield geplaatst, waardoor de metingen niet helemaal correct zijn Een derde sensor heb ik geplaatst onder de carport.
Het weerstation is via USB aangesloten op een meteohub (type Alix.1D), dit is een kleine server, die 24 uur per dag de gegevens rechtstreeks up-load naar het internet. Het voordeel van deze server t.o.v. een pc, is het lage energieverbruik , ca. 10 watt/uur en de betrouwbaarheid.
De locatie is Cuijk, gelegen aan de maas, op de grens met Limburg en in de woonwijk De Heeswijkse kampen,